OVER ARCHICAPELLA

Enthousiasme en liefde voor het zingen

Al sinds 1992 bruist Archicapella van enthousiasme en liefde voor het zingen. Het repertoire is zeer afwisselend en komt uit alle windstreken. Zo is er voor ieder die van zingen houdt wat te vinden, zelfs wanneer je geen noot kunt lezen.

Elke week is onze vaste pianist Eduardo Proenca aanwezig om ons bij de repetities en concerten te begeleiden. Daarnaast zingen we sommige liederen a capella. Ontspanning en plezier staan hoog in het vaandel, maar er wordt ook serieus gewerkt aan stemtechniek, dynamiek en harmonie.

Dirigent

Onze huidige dirigent is Rob Manthey.
Hij volgde begin 2024 Sanda Audere op, die Archicapella meer dan 7 jaar heeft begeleidt.

Rob is geboren in New Yersey, in de Verenigde Staten.  Op jonge leeftijd speelde hij al verschillende instrumenten en dit ontwikkelde zich tot een interesse in componeren en samen muziek maken.

Rob heeft een “Bachelor of Music in Composition degree”  van de Indiana University School of Music, waar hij de Dean’s Prize in Undergraduate Composition won. Hij behaalde daarna een “Master of Music in Composition degree” aan de Yale University. In 2003 ontving hij een beurs om compositie te studeren bij Louis Andriessen en Richard Ayres aan het Conservatorium in Den Haag , waar hij afstudeerde in 2007.

Sinds 2001 is Rob actief als dirigent, componist, pianist en pianodocent. Zijn composities zijn uitgevoerd door koren en orkesten in onder andere Nederland, de Verenigde Staten, Italië, Puerto Rico, Kenia en Tanzania. Naast Archicapella is Rob dirigent van 2 andere koren in Den Haag.

Uitvoeringen

We voeren jaarlijks een (na)zomerconcert uit, vaak met professionele solisten en begeleiding. In december geven we een gratis toegankelijk kerstconcert. Vrienden, familie en andere belangstellenden zijn dan welkom om onder het genot van een hapje en een drankje naar ons repertoire te komen luisteren.

Verder geven we zo’n 1 à 2 keer per jaar gratis toegankelijke concerten in verpleeghuizen met subsidie van het fonds 1818, en houden we 1 á 2 x per jaar een workshopdag.

Koorleden

Het koor telt zo’n 40 leden. Belangstellenden zijn altijd welkom om een keer te komen luisteren of meezingen. Vooral mannen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij Archicapella. Neem voor meer informatie contact op via archicapella@gmail.com.

Repetities

De repetities vinden elke woensdagavond plaats in de Hall van de Engelse kerk, Ary van der Spuyweg 1 in Den Haag. De repetities zijn van 20.00 tot 22.00, met een koffiepauze en soms een borrel na afloop.

Contributie

De contributie bedraagt € 22,50 per maand.

Geef een reactie