OVER ARCHICAPELLA

Enthousiasme en liefde voor het zingen

Al sinds 1992 bruist Archicapella van enthousiasme en liefde voor het zingen. Het repertoire is zeer afwisselend en komt uit alle windstreken. Zo is er voor ieder die van zingen houdt wat te vinden, zelfs wanneer je geen noot kunt lezen.

Elke week is onze vaste pianist Eduardo Proenca aanwezig om ons bij de repetities en concerten te begeleiden. Daarnaast zingen we sommige liederen a capella. Ontspanning en plezier staan hoog in het vaandel, maar er wordt ook serieus gewerkt aan stemtechniek, houding en harmonie.

Dirigent

Onze huidige dirigent is Sanda Audere. Ze komt oorspronkelijk uit Letland. Ze heeft in Riga een opleiding tot dirigent gevolgd en heeft vervolgens een Bachelor Muziek met Psychologie in Londen en haar master musicologie behaald in Amsterdam. Ze heeft veel ervaring als koordirigent en als repetitor. Daarnaast is ze zangeres: ze heeft een prachtige sopraanstem en is actief als soliste en in diverse koren, waaronder Cappella Amsterdam. Ze heeft de gave het koor hard te kunnen laten werken maar zorgt met haar aanstekelijke humor toch ook dat iedereen altijd vrolijk en ontspannen naar huis gaat.

Het dirigeerwerk is in het verleden veelal in handen geweest van studenten aan het Haags Koninklijk Conservatorium, waardoor het koor om de paar jaar weer nieuwe impulsen en motieven kreeg.

Voor de vorming van het huidige koor is de inbreng van Marine Fribourg belangrijk geweest. Marine had naast haar studie zang hier in Den Haag een diploma koordirectie behaald in Parijs en was daarmee de eerste echt gekwalificeerde professionele dirigent van ons koor. Onder haar zeven jaar(!) durende leiding heeft het koor flinke stappen gemaakt en een stevige basis gekregen voor verdere ontwikkeling.

Uitvoeringen

We voeren jaarlijks een (na)zomerconcert uit, vaak met professionele solisten en begeleiding. In december geven we een gratis toegankelijk kerstconcert. Vrienden, familie en andere belangstellenden zijn dan welkom om onder het genot van een hapje en een drankje naar ons repertoire te komen luisteren.

Verder geven we zo’n 4 keer per jaar gratis toegankelijke concerten in verpleeghuizen met subsidie van het fonds 1818, en houden we 1 á 2 x per jaar een workshop op een zaterdag.

Koorleden

Het koor telt zo’n 40 leden. We zoeken mannen die kunnen zingen.

Repetities

De repetities vinden elke woensdagavond plaats in de Hall van de Engelse Kerk, Ary van der Spuyweg 1 in Den Haag van 20.00 tot 22.00 uur, met koffiepauze.

De repetities zijn in het Engels.

Contributie

De contributie bedraagt € 22,50 per maand.

Geef een reactie