CONCERTEN

Zomerconcert 22 juni 2024

Kerstconcert 20-12-2023

2023 Un Poquito…LeLoLa

Op 1 juli 2023 was het weer zover: het zomerconcert van het Haagse koor Archicapella. We namen je mee naar Zuid-Amerika en zingen liederen uit onder meer Chili, Argentinië, Venezuela, Brazilië en Cuba. Van swingende ritmes tot zoete melancholie. Over het leven, de dood en bovenal: de liefde!

2022 – `Remembering Decembers
2022 – Somewhere over the Blue Moon River!

Op 25 juni vond ons zomerconcert plaats, getiteld ‘Somewhere Over The Blue Moon River’. in de Kerk van St. John & St. Philip.

Het was een jubileumconcert, we vierden ons 30-jarig bestaan. Het thema dit keer was filmmuziek. We begonnen het concert echter met favorieten uit het inmiddels rijke Archicapella repertoire. Na de pauze kwamen Archicapella’s Film Favorieten aan bod. De titel van het concert gaf er al drie van weg …. .

2021 – Keep On The Sunny Side Of Life!

Het eerste concert na de corona uitbraak! Weliswaar hadden we lange tijd niet in gezamenlijkheid  kunnen oefenen, maar de repetities hadden geen moment stilgelegen: via zoom lukte het toch om het repertoire op peil te houden.  In de donkere periode van de strengste lock-down was besloten een optimistische toon aan te slaan bij het eerstvolgende concert. Vandaar het thema: Keep On The Sunny Side Of Life! We hadden opgewekte, hoopvolle liederen bijeengezocht, die natuurlijk weer uit alle windstreken kwamen.

 
 
2019 – Have A Holly Jolly Christmas!

 
 
2019 – Dum Tak! Het ritme van de Middellandse Zee

Liederen van landen rondom de Middellandse zee. Niet alleen muziek van Europese origine maar ook uit gebieden ten oosten en ten zuiden van ’s werelds grootste binnenzee. Het werd een muziekfeest van uiterst diverse signatuur: een veeltalige verzameling van intrigerende Romaanse, Slavische, Griekse, Hebreeuwse en Arabische muziek. We werden muzikaal ondersteund door accordeonist Juul Beerda, die tevens wat Franse deuntjes uit z’n instrument  toverde. Voor het oosterse gevoel zorgden de heren Alsaadi: Safaa bespeelde de Arabische fluit, de Ney, en Sattar verzorgde de Arabische percussie. Hij bespeelde de Riqq, de Tabla en de Tarr. Verder zong Pierre klassieke Napolitaanse liederen en begeleidde hij zichzelf op gitaar. Met Luba op piano en Sanda als dirigent.

 
 
2018 – A Christmas Mystery

 
 
2018 – Overalopera!

Het koor bracht gekende operastukken ten gehore in samenzang met twee voortreffelijke professionele solisten: de Koreaanse sopraan Yun Park en de Mexicaanse tenor Felipe Gallegos. Archicapella’s vaste pianiste Luba Podgayskaya omlijstte het geheel instrumentaal en Sanda Audere dirigeerde. Op het programma stond muziek van Mozart, Rossini, Gerswin, Donizetti, Wagner, Bizet, Verdi, Gilbert & Sullivan, Gounod, Offenbach, Borodin en Lloyd Webber.

 
 
2017 – De zwaan zo wit en zacht

 
 
2017 – Summertime

Op zaterdag 1 juli 2017 vierde Archicapella haar 25-jarig bestaan met een een feestelijk licht geënsceneerd zomerconcert getiteld ‘Summertime’.

Programma vóór de pauze: “Het Beste van”, een selectie uit het koorrepertoire van de afgelopen vijf jaar, met een medley van de West Side Story. Na de pauze: jazzy Amerikaanse liederen uit de vorige eeuw. Het werd om met onze regisseur te spreken ‘iets met jazz, ruzie en een huwelijksaanzoek’. Als solisten verwelkomden we Judith Sepulchre (sopraan) en Yonathan Van Den Brink (bas/bariton). Luba Podgayskaya (piano) en Tim Braitwaite (saxofoon) namen de instrumentale begeleiding voor hun rekening.

 
 
2016 – Wintertime

 
 
 
2016 – Água, terra, fogo e ar

Op zaterdag 2 juli 2016 vond het jaarlijkse zomerconcert van Archicapella plaats, getiteld Água, terra, fogo e ar. De elementen water, vuur, lucht en aarde vormden het thema van een avond met muziek uit alle windstreken. Er werden volksliederen gezongen, maar ook werken van o.a. Fauré, Vaughan Williams, Wolf, Carrapatoso, Ticheli en Trénet.

 
 
 
2015 – Merry Christmas Mr. Sandman

 
 
 
2015 – Shall We Go Dance

“Shall we go dance?” was de titel van ons zomerconcert op zondag 21 juni 2015.
Het thema was: de dans! Naast een aantal werken van Bizet, Ravenscroft, Schubert, Schumann en Stanford werden ook een aantal folkloristische dansliederen uitgevoerd. En er werd niet alleen gezongen ……… Zoals steeds de laatste jaren werden de koorliederen omlijst met de inbreng van een aantal voortreffelijke professionele musici. We hadden ons weten te verzekeren van optredens van Katharine Dain (sopraan) en Drew Santini (bariton), die ook een aantal duetten zongen. Koor en solisten werden begeleid door Luba Podgayskaya op piano. En alles onder leiding van Marine Fribourg, onze vaste dirigent.

 
 
 
2014 – The Cherry Tree Carol en andere kerstliedjes

 
 
2014 – Un poquito cantas

Een geweldig Latino ensemble, een talentvolle pianist, een bezielende dirigente en een gedreven en enthousiast koor: dat waren op 14 juni de ingredienten voor ons zomerconcert Un poquito cantas!

 
 
2013 – Archicapella Kerstconcert

 
 
2013 – Happy Hour